تغذیه

عسل (انگبین) چیست؟

عسل چیست؟

عسل (انگبین) بهترین ماده غذایی و بسیار غنی و انرژی زا است، عسل با وجود اینکه جز لذیذ ترین خوارکی ها محسوب می شود همراه خود خواص بی شماری را به بدن انتقال می دهد.مهم‌ترین قندهای این ماده غذایی (عسل) با ارزش و مقوی از فروکتوز، گلوکز و ساکاروز تشکیل شده که هر 100 گرم آن 320 کالری انرژی دارد. در ادامه با آرسینه همراه باشید.

انگبین

عسل یک واژه عربی و در واقع نام فارسی آن انگبین است،  جالب است بدانید که برای تولید نیم کیلو عسل باید 60 هزار زنبور حدودا 55 کیلومتر پرواز و بروی بیش از دو میلیون گل بنشینند تا بتوانند شهد لازم را برای تولید عسل به دست بیاورند.

بعد از جمع آوری شهد زنبور ها  آن را در شکم خود ذخیره می کنند و در آنجا با آنزیم ها ترکیب و سپس شهد به دهان زنبور برگشت می خورد و به دهان زنبور بعدی منقل می شود که این فرآیند آن قدر تکرار می شود تا شهد تا حدودی هضم شود و در نهایت در کندو ذخیره می شود. بعد اتمام مراحل زنبور ها با بهم زدن بال هایشان شهد را خنک می کنند که این امر منجر به تبخیر آب موجود در آن می شود و ماده غلیظی به نام انگبین (عسل) به دست می آید.

عسل

در بافت گیاه (گل) تجمع قند وجود دارد که در شرایط مناسب و رشد گل، آب از طریق ریشه بالا  می آید و بسوی قسمت های انتهای گل حرکت می کند و در این حال قند موجود را در خود حل می کند و بدین ترتیب غدد گیاه  نیز وارد عمل می شوند و شروع به ترشح شیره می کنند.

عسل شامل حدود 80 درصد از قندهای ساده (فروکتوز، گلوکز و ساکاروز) یا مونوساکاریدها ساخته شده که هر یک کیلوگرم عسل ۳۲۵۰ کالری انرژی دارد. این مونوساکاریدها به سرعت جذب خون می شوند و اثر انرژی بخشی خود را آشکار می کنند. ویتامین‌های اصلی هم در عسل وجود دارند، اما مقدار آن‌ها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند.

مهم‌ترین املاح معدنی در عسل شامل  کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد می شوند.  عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحه‌های معطر است.

خواص عسل

عسل خواص زیاد و تأثیرات مختلفی را بروی بدن دارد که این امر بستگی به استفاده از آن بر می گردد. جالب است بدانید امروز از عسل برای درمان سرفه، تقویت حافظه، درمان زخم‌ها، از بین بردن باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها و بهبود درماتیت صبوره و شوره سر استفاده می‌شود.
یکی از مهمترین خاصیتهای درمانی عسل کمک آن به جذب بهتر دارو یا غذایی است که همراه با عسل میل می‌شود. عسل  اثر ضد باکتریایی دارد و از زمان های قدیم انسان ها از خاصیت ضد میکروبی انگبین سود جسته و آن را در درمان ناراحتی های پوستی از قبیل زخم ها و سوختگی ها به کار برده اند و یکی از بهترین پانسمان ها محسوب می شود.

تبلیغات متنی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا