دانستنیهای پزشکی

درمان زخم با عسل درمانی (پانسمان زخم با عسل)

درمان زخم با عسل

درمان زخم با عسل درمانی از گذشته تا به حال مورد توجه بوده است .درمان زخم با این ماده شفا دهنده  برای ترمیم زخم های سطحی و همچنین پانسمان زخم مورد استفاده قرار گرفته است در گذشته با با مالیدن عسل بروی زخم و عفونت های پوستی , زخم را درمان میکردند.

خواص عسل برای درمان زخم

۱- مانعی فیزیکی در برابر عفونت ایجاد می کند.

۲- آب را به خود جذب می کند و در نتیجه، آلودگی ها را می شوید و با خود بیرون می آورد، از آب آوردن بافت بدن در محل زخم جلوگیری می کند، رها سازی پراکسید هیدروژن را تحریک می کند، چرک را بیرون می کشد، التیام زخم های مرطوب را امکان پذیر می سازد و با تشکیل بافت اسکار ضخیم مقابله می کند.

۳- حاوی عوامل ضد میکروب است.

۴- حاوی عوامل ضد التهابی است که ورم را کاهش می دهند. این کار موجب کاهش فشار وارد بر عروق خونی کوچک می شود، جریان خون را افزایش می دهد و در نتیجه اکسیژن و مواد مغذی ورودی به سلول ها را بیشتر می ند.

۵- موجب افزایش سرعت تکثیر سلول های پوست می شود . به سلول های جدید انرژی مورد نیاز را برای جابجایی در عرض زخم می دهد.

۶- به این دلیل که با کتری های باقیمانده از گلوکز عسل تغذیه می کنند، در عرض ۲۴ ساعت بوی نامطبوع را برطرف می کند، زیرا باکتری های موجود در زخم های درمان نشده با عسل، با تغذیه از اسیدهای آمینه بوی نامطبوع ایجاد می کنند.

۷- از چسبیدن خون و ترشحات زخم به پانسمان جلوگیری می کند، به طوری که می توان پانسمان را بدون آسیب و درد عوض کرد.

۸- سلول های مرده را هضم می کند.

تحقیق درباره درمان زخم  با عسل درمانی

محققان یمنی، ۵۰ زن که پس از سزارین یا هیسترکتومی ( عمل برداشتن رحم) به عفونت زخم دچار شده بودند یا با روزی ۲ بار پانسمان با عسل خام یا مواد ضدعفونی کننده درمان کردند. آن هایی که با عسل درمان شده بودند، زودتر از گروه دیگر (به طور متوسط ۶ روز، در مقایسه با ۱۵ روز) از عفونت رهایی یافتند، مدت زمان کمتری به درمان با آنتی بیوتیک ها نیاز داشتند (۷ روز در مقایسه با ۱۵ روز) بهبود زخم در آن ها سریع تر بود (۱۱ روز در مقایسه با ۲۲ روز) و ضخامت جای آن ها به جای ۷ میلی متر ۳ میلی متر بود.

هیچ یک از ۲۶ نفری که با عسل درمان شدند به بخیه مجدد نیاز پیدا نکردند، حال آنکه از ۲۴ نفر گروه دیگر، ۴ نفر به بخیه مجدد نیاز پیدا کردند. متوسط زمان اقامت آن ها در بیمارستان به جای ۲۰ روز ۹ روز بود. -مجله ی اروپایی پژوهش های پزشکی ، ۱۹۹۹

روش های درمان زخم با عسل درمانی
یک مرهم عسل خانگی روی موضع مربوطه بمالید. همه عسل ها برای این منظور مفید هستند اما برخی از آن ها برتری دارند: برای پوستی که به عفونت دچار شده است، می توانید از عسل خام استفاده کنید. برای پوستی که به التهاب دچار شده است، استفاده از عسل غنی از آنتی اکسیدان بهتر است.

پانسمان زخم با عسل

۱- یک گاز استریل تهیه کنید. نیازی نیست که از نوع غیر چسبنده باشد، زیرا عسل به جلوگیری از چسبیدن پانسمان به زخم کمک می کند.

۲- عسل را به یک طرف گاز استریل بمالید.

۳- طرف آغشته به عسل را روی زخم قرار دهید.

۴- گاز را با نوار چسب در جای خود محکم کنید.

۵- برای زخم های بزرگ تر باید یک پانسمان ثانویه هم داشته باشید. بهتر است برای این منظور از یک پوشش نفوذ ناپذیر استفاده کنید، یعنی طرف رو به زخم آن از پلاستیک، هیدروژل یا هیدرکلوئید باشد تا از جذب عسل به باند خارجی ممانعت کند.

۶- دست کم یک بار در روز پانسمان را عوض کنید.

۷- یا از گازهای آماده آغشته با عسل موجود در بازار استفاده کنید.

نکات مهم درباره درمان زخم با عسل :

برای درمان زخم با عسل راهکارهای بیان شد اما بیشتر این موارد برای درمان زخم های سطحی بوده و برای درمان زخم های عمیق باید به پزشک مراجعه کرد و همچنین از عسل برای کمک به روند درمان زخم بهره برد. همجنین تمام این  مطالب در ارتباط با عسل درمانی مرتبط به عسل طبیعی بوده است و برای درمان زخم نباید از عسل های صنعتی و تقلبی که زنبور هیج نقسی در تولید عسل نداشته استفاده کرد.برای خرید عسل دقت فراوانی به عمل آورید تا از بروز عوارض عسل های تقلبی در امن باشید.

منبع : بازار عسل

تبلیغات متنی

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا