آثار ورزش کردن در بارداری و شرایط آن
آثار ورزش کردن در بارداری و شرایط آن
یکی از پیش نیازهای بارداری توجه مستقیم به ورزش در این دوران است. بسیاری از بانوان بر این باورند که ورزش در دوران بارداری صحیح نیست و ممکن است مشکلاتی را در این دوران ایجاد کند. اما ما نظر دیگری داریم، در ادامه با آرسینه همراه باشید به شما خواهیم گفت ورزش در بارداری درست است یا خیر.
افکار عمومی ورزش در بارداری در گذشته
در گذشته خیلی از بزرگ تر ها عقیده داشتند که تحرک زیاد و یا حتی ورزش برای مادران باردار خطرناک بوده و حتی ممکن است باعث مشکل در بارداری یا بعضا سقط جنین شود. اما امروزه کسی با این عقاید موافق نیست و برعکس، عموم مردم ورزش را موثر در کاهش استرس و همچنین باعث سهولت در زایمان میدانند. تحقیق ها نشان داده است که تحرک مادران در دوران بارداری باعث آسان تر شدن زایمان و همچنین باعث رشد بهتر جنین نیز میشود.
چند نکته قبل از هر گونه ورزش در بارداری
انجام هر نوع ورزش در دوران بارداری باید با وضعیت جسمانی مادر در مراحل بارداری نیز منطبق باشد. دوران بارداری برای برخی از مادران در سه ماه نخست با حالت تهوع شدید همراه است و آنان کمترین میل را به ورزش دارند. در چهار تا ۶ ماهگی انجام حرکات ورزشی با سهولت صورت میگیرد و در هفتههای پایانی، اضافه وزن باعث کند شدن حرکات مادر میشود که خود نوعی بی میلی به ورزش است. توجه داشته باشید که مادرانی که تجربه سقط جنین داشتهاند، یا مشکل فشار خون بالایی دارند، دو یا چند قلو باردار هستند و یا تولد نوزادی زودرس داشتهاند؛ بهتر است قبل از انجام ورزش با پزشک خود مشورت کنند.
در هنگام بارداری به بدن زنان اکسیژن کمتری میرسد. ورزش و تحرک بدنی در این دوران نباید در حدی انجام گیرد که باعث خستگی مفرط شود. مادران باردار باید توجه داشته باشند که هنگام ورزش در صورت احساس سرگیجه، تنگی نفس، خونریزی، مشکل در راه رفتن و احساس درد به سرعت به ورزش خاتمه دهند و در صورت ناراحتی بیشتر به پزشک مراجعه کنند.
ورزش های مجاز و موثر در بارداری
ما برای شما ورزش ها و تحرکاتی که باعث شادابی مادران و همچنین راحتی زایمان میشود را یک به یک شرح خواهیم داد.
یوگا
حرکات یوگا کمک موثری در تقویت ماهیچه ها میکند. مهمتر از حرکات، تکنیک تنفسی در یوگا می باشد که نقش موثری در تحمل بهتر درد زایمان است. همچنین یوگا میتواند در کاهش استرس نیز کمک چشمگیری کند. از فواید کلی یوگا میتوان به کاهش دردهای نخاعی و بهینه سازی حرکات بدن اشاره کرد.
دوچرخه سواری
دوچرخه سواری بصورت ملایم و حتی المقدور بصورت ثابت در دوران بارداری، میتواند کمک بسزایی در راحتی زایمان کند.
پیاده روی نرم
پیاده روی جزو ورزش های هوازی میباشد که در بارداری دارای تاثیرات مثبتی روی روحیه و تفکر مادران میباشد، طوری که در ماه های آخر حتی برای مادرانی که از ابتدا ورزش نکرده اند مناسب است.
شنا در آب معتدل در بارداری
شنا یا پیاده روی در آبی با درجه حرارت بین ۲۰ تا ۳۴ درجه ورزشی مناسب برای عضلات و مفاصل مادران باردار است. احساس کم وزنی در این ورزش باعث کمتر شدن فشار بر روی ماهیچه ها و همچنین تقویت آنها و در نهایت افزایش قدرت بدنی میباشد.
رقص ملایم شکم
رقصی ملایم شکم به همراه موسیقی انرژی مثبت را در مادران افزایش و همچنین نقش موثری در روند راحتی زایمان دارد.