تغذیه

خواص بادام و پسته

خواص بادام

بادام سرشار از انرژی و دارای کالری بالایی هستند با این حال منبعی مناسب برای کسب کلسیم- فسفر،-پتاسیم- آهن و ویتامین‌های B1 و B2 و B3 است. در آن روغن ‌غیراشباع و مقداری نشاسته و پروتئین هم موجود است. از تمام قسمت‌های درخت آن اعم از شکوفه و برگ و میوه و حتی پوست درخت در طب سنتی استفاده می‌شده که برخی از آنها به قرار زیر است.

ـ  سرشار از چربی غیراشباع است در کاهش ابتلا به بیماری‌های عروقی و قلبی مفید است.

ـ می‌تواند احساس سیری را در فرد افزایش دهد و با کاهش اشتها به کم کردن وزن کمک کند.

ـ پتاسیم موجود علاوه بر در تعادل نگه‌داشتن میزان فشارخون و تنظیم ضربان قلب، به کار آنها که دچار پرفشاری خون یا تپش قلب هستند بیاید.

ـ بادام شیرین به تقویت قوای جنسی کمک می‌کند.
ـ التهابات مجاری تنفسی را کاهش می‌دهد.

ـ داشتن منابع آنتی‌اکسیدان برای درخشش و شفافیت پوست و حفظ شادابی آن بسیار مفید است.

ـ ماساژ پوست با روغن بادام التهاب و سوختگی پوست را بهبود می‌بخشند و خارش را در کودکانی که مبتلا به سرخک یا مخملک شده‌اند کاهش می‌دهد.

ـ اسید فولیک موجود در آن می‌تواند به افزایش احتمال بارداری و پس از آن به ساخت سلول‌ها و رشد بهتر جنین کمک کند.

ـ ویتامین B و منیزیمی که در آن است، می‌تواند باعث افزایش آرامش شوند.
ـ کلسترول بد را کاهش می‌دهند.

ـ اگر روغن بادام شیرین را به پشت سالمندان بمالید دردهای ستون فقرات را تسکین می‌بخشند.
ـ روغن آن برای افراد مبتلا به یبوست راهکار درمانی مناسبی است.

ـ روغن بادام برای افرادی که دچار بی‌خوابی شده‌اند نیز مفید هستند و همچون دارویی خواب آور عمل می‌کند.

ـ ماساژ موها یک بار در هفته با روغن بادام باعث کم شدن ریزش مو می‌شوند.
ـ بخاطر سرشار از فیبر هستند، می‌تواند تعداد دفعات ابتلا به یبوست دوران بارداری را کاهش دهد.

مضرات بادام

همچون بسیاری از مواد غذایی، بادام می‌تواند ضررهایی را نیز متوجه سلامت شما کنند. بنابراین لازم است پیش از مصرف آن بدانید که این ماده خوراکی بسیار دیر هضم بوده و زیاده‌روی در خوردن آن سبب احساس سنگینی در معده می‌شود و بخصوص برای افرادی با معده‌های ضعیف مناسب نیست.

خواص بادام,خاصیت داروئی بادام

بادام التهابات مجاری تنفسی را کاهش می‌دهند

خواص پسته

این عضو پرطرفدار سبدهای آجیل که همه افراد معمولا سراغ نوع خندانش می‌روند سرشار از مواد معدنی مفید برای بدن و حفظ سلامتی است. در پسته، کلسیم، پروتئین، فسفر، آهن، پتاسیم، ویتامین A، E، B1، B3 و B6 ذخیره شده است که به همین دلیل مزایایی از جمله خواص زیر را دارد:

ـ درمانگر مبتلایان به کم‌خونی است.
ـ باعث تقویت مغز و کارکرد بهتر ذهن می‌شود و به همین دلیل برای دانش‌آموزان مفید بوده.

ـ اعصاب را آرام می‌کند.
ـ لثه‌ها را تقویت کرده، زخم‌های دهانی را کاهش می‌دهد، دندان‌ها را مستحکم کرده، بخصوص برای کسانی مفید است که از بوی بد دهان رنج می‌برند.

ـ چون مقادیری فسفر در خود دارد به افزایش هوش و تمرکز ذهنی کمک فراوان می‌کند.
ـ رفع کننده خستگی است و از ضعف و بی‌حالی پیشگیری می‌کند.

ـ اگر در جوانی یا سن رشد مصرف شود برای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالی یا پیری بسیار مفید است.

ـ عضله‌ساز خوبی برای آنهاست که می‌خواهند اندامی قوی داشته باشند. همچنین راهی خوب برای جلوگیری از ابتلا به گرفتگی‌های عضلانی نه‌تنها در ورزشکاران بلکه در افراد معمولی است.

ـ پوست نازکی که مغز پسته را در خود پوشیده، یرقان و ورم طحال را درمان می‌کند.
ـ  متعادل‌کننده و تنظیم‌گر نبض یا ضربان قلب است.

ـ  کاهش فشارخون. علاوه بر این به‌دلیل داشتن آهن می‌تواند کم‌خونی و رنگ‌پریدگی ناشی از آن را درمان کند.

ـ افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی پیروی می‌کنند می‌توانند مقداری از پروتئین موردنیاز برای بدن خود را از این منبع خوراکی تأمین کنند.

ـ مقادیری فیبر در پسته موجود است که سبب کارکرد بهتر روده‌ها می‌شود.
ـ دید و سوی چشم‌ها را تقویت می‌کند.

ـ منیزیم، مس و همچنین ویتامین‌های گروه B موجود در آن می‌تواند باعث افزایش کارآیی دستگاه ایمنی در بدن شود.

ـ اگر دچار سردی کبد شده‌اید، دوای آن مصرف پسته است.
ـ پسته به‌دلیل داشتن منابع آنتی‌اکسیدانی از بروز برخی سرطان‌ها پیشگیری می‌کند یا ابتلا به آنها را به تأخیر می‌اندازد.

ـ یکی از منابع خوب برای به تعادل رساندن ترشحات غده تیروئید به شمار می‌روند.

مضرات پسته

پشت لب خندان پسته ممکن است ضررهایی هم برای برخی اشخاص داشته باشد.

این آجیل به‌دلیل داشتن طبیعتی گرم احتمال بروز کهیر و جوش‌های پوستی را افزایش خواهد داد و برای کسانی که حساسیت دارند مناسب نیست؛ به‌دلیل داشتن چربی بالا نیز برای کسانی که معده‌ای ضعیف دارند مضر است. اشخاصی که تری‌گلیسیرید بالا دارند نیز از مصرف پسته منع شده‌اند.‌

همچنین توصیه شده که افراد مبتلا به دیابت و نقرس نباید آن را مصرف کنند. متخصصان طب سنتی بر این عقیده‌اند که افراد مبتلا به نارسایی‌های کلیوی هم باید دور پسته را تا زمانی که با این مشکلات درگیرند دوری کنند.

تبلیغات متنی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
تازه‌ترین قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا