بیماران در چه شرایطی تحت پوشش بهزیستی قرار میگیرند؟

افروز صفاریفرد، مدیرکل پیشگیری از معلولیتها و تلفیق اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، اعلام کرد که بیماران، از جمله مبتلایان به اماس، در صورتی که دچار افت عملکرد دائمی شده و معلولیت آنها در کمیسیونهای پزشکی بهزیستی تایید شود، میتوانند از خدمات حمایتی این سازمان بهرهمند شوند.
وی توضیح داد که این خدمات شامل تجهیزات توانبخشی، کمک هزینه ایاب و ذهاب، کمک هزینه مسکن، لوازم بهداشتی، برنامههای توانمندسازی و مستمری است. همچنین در صورتی که فرد به مراقبتهای اقامتی نیاز داشته باشد، میتواند از خدمات و یارانه بهزیستی به مراکز اقامتی نیز بهره ببرد.
صفاریفرد تاکید کرد که صرفاً داشتن بیماری برای قرار گرفتن تحت پوشش بهزیستی کافی نیست. برای مثال، مشکلاتی مانند بیاختیاری مدفوع و ادرار به تنهایی معلولیت محسوب نمیشود. اما بیمارانی که به دلیل مشکلاتی مانند ضایعه نخاعی یا اماس دچار محدودیتهای جسمی، ذهنی، نابینایی، ناشنوایی یا آسیب اعصاب و روان شدهاند، میتوانند از حمایتهای بهزیستی برخوردار شوند.
وی همچنین اشاره کرد که مستمری و کمکهای مالی بر اساس شدت معلولیت و دهک اقتصادی افراد تنظیم میشود. برخی ممکن است تنها به عصا نیاز داشته باشند، در حالی که برخی دیگر به ویلچر نیاز دارند.
برای دریافت مستمری، ابتدا باید تشکیل پرونده داده شود که این فرآیند از یک هفته تا دو ماه زمان میبرد. پس از تایید در کمیسیون پزشکی، فرد در لیست مستمریبگیران قرار میگیرد.
به گفته صفاریفرد، در حال حاضر یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.
منبع : ایرنا