چین ابرکامپیوتر فضایی می‌سازد؛ شروع عصر جدید محاسبات

چین گامی بزرگ در فناوری فضایی برداشته و قصد دارد ابرکامپیوترهای عظیم خود را در مدار زمین بسازد. به گزارش روزنامه‌های دولتی این کشور، دوازده ماهواره با سیستم‌های هوش مصنوعی و ارتباطات پیشرفته به‌تازگی با راکت Long March 2D از مرکز فضایی جیوکوان به مدار زمین پرتاب شدند.

این ماهواره‌ها بخشی از پروژه‌ی “Three-Body Computing Constellation” هستند که هدف آن ایجاد یک شبکه محاسباتی مداری با ظرفیت کل ۱۰۰۰ پتافلاپس (یک کوینتیلیون عملیات در ثانیه) است؛ ظرفیتی که می‌تواند با قوی‌ترین ابرکامپیوترهای زمینی رقابت کند.

برای مقایسه، ابرکامپیوتر El Capitan در آزمایشگاه ملی لورنس لیورمور ایالات متحده که به‌عنوان سریع‌ترین سیستم محاسباتی فعلی شناخته می‌شود، تنها ۱٫۷۲ کوینتیلیون عملیات در ثانیه را پردازش می‌کند.

به گفته‌ی جاناتان مک‌داول، اخترشناس دانشگاه هاروارد، ساخت دیتاسنترهای فضایی نه‌تنها امکان استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی را فراهم می‌آورد، بلکه به‌دلیل توانایی دفع سریع گرما به فضای بیرونی، بازده انرژی بالاتری دارد. او معتقد است که این روند به‌زودی به یک رقابت جهانی میان چین، آمریکا و اروپا تبدیل خواهد شد.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا