ناشران آمریکایی: جلو سرقت محتوای ما توسط AI را بگیرید

درخواست جمعی از بزرگ‌ترین ناشران ایالات متحده از دولت آمریکا، توجه رسانه‌ها را به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات فناوری روز جلب کرده است: سوءاستفاده هوش مصنوعی از محتوای دارای حق کپی‌رایت.

روزنامه‌هایی چون نیویورک تایمز، واشنگتن پست، گاردین و همچنین شرکت‌هایی مانند Vox Media و Condé Nast در کمپینی با عنوان «حمایت از هوش مصنوعی مسئولانه» (Support Responsible AI) از دولت فدرال خواسته‌اند تا مقرراتی سخت‌گیرانه در برابر استفاده بی‌اجازه هوش مصنوعی از محتوای رسانه‌ای تدوین کند. این کمپین توسط ائتلاف News/Media Alliance هماهنگ شده و آگهی‌های آن در نسخه‌های چاپی و دیجیتال منتشر شده‌اند.

در این آگهی‌ها، عباراتی مانند «نظارت بر هوش مصنوعی»، «جلوگیری از سرقت هوش مصنوعی» و «هوش مصنوعی از شما هم می‌دزدد» به چشم می‌خورد. در پایان این آگهی‌ها آمده است: «سرقت رفتاری غیرآمریکایی است. از دولت بخواهید که شرکت‌های فناوری را مجبور به پرداخت هزینه محتوای استفاده‌شده کنند.»

این کمپین دقیقاً چند هفته پس از آن آغاز شد که شرکت‌های OpenAI و گوگل در نامه‌هایی رسمی به دولت آمریکا خواستار مجوز استفاده از محتوای دارای کپی‌رایت برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود شده بودند.

در قالب این اقدام، لینکی به همراه کد QR در آگهی‌ها درج شده تا مردم بتوانند به صفحه‌ای هدایت شوند که در آن از آن‌ها خواسته می‌شود با نمایندگان سیاسی خود تماس بگیرند و از الزام شرکت‌های فناوری به پرداخت منصفانه به نویسندگان، هنرمندان و خبرنگاران حمایت کنند. همچنین ناشران خواستار الزام ذکر منبع در محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی هستند.

دنیل کافی، رئیس News/Media Alliance در بیانیه‌ای گفت: «در حال حاضر شرکت‌های بزرگ فناوری بدون مجوز یا پرداخت هزینه از محتوای ناشران استفاده می‌کنند تا سیستم‌های هوش مصنوعی خود را آموزش دهند. این روند به‌طور مستقیم به کاهش درآمدهای تبلیغاتی و اشتراکی خالقان محتوا منجر می‌شود.»

او افزود: «ما مخالف هوش مصنوعی نیستیم. بسیاری از رسانه‌ها از این فناوری در کار خود استفاده می‌کنند. اما به‌دنبال وضع قوانینی هستیم که توسعه این فناوری به‌شکلی متوازن و منصفانه انجام شود.»

در کنار رسانه‌های مطرح آمریکایی، نشریاتی همچون The Atlantic، Seattle Times، Tampa Bay Times و Politico نیز در این کمپین مشارکت دارند. کمپینی مشابه پیش‌تر در بریتانیا نیز با هدفی مشابه آغاز شده بود.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا