چراغ سبز پوتین برای گفتوگوی مستقیم با زلنسکی

چراغ سبز پوتین برای گفتوگوی مستقیم با زلنسکی
در تحولی تازه در بحران اوکراین، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، برای نخستینبار از آغاز جنگ، آمادگی خود را برای گفتوگوی مستقیم با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اعلام کرد. این پیشنهاد در حالی مطرح شده که دو طرف از هفتههای ابتدایی جنگ در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون گفتوگوی مستقیمی نداشتهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پوتین در مصاحبهای با تلویزیون دولتی روسیه گفت: «ما همیشه نسبت به هر ابتکار صلحی نگرش مثبتی داشتهایم و امیدواریم کییف نیز چنین احساسی داشته باشد.» به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، منظور پوتین از مذاکرات دوجانبه، بحث در مورد توقف حملات به اهداف غیرنظامی بوده است.
در مقابل، زلنسکی نیز با تأکید بر آمادگی کشورش برای هرگونه گفتوگو درباره آتشبس، اعلام کرد که اوکراین خواهان پایان دادن به حملات به مناطق غیرنظامی است. وی در سخنرانی شبانه خود گفت: «ما آمادهایم درباره تحقق این هدف با طرف مقابل گفتوگو کنیم و منتظر پاسخ شفاف مسکو هستیم.»
زلنسکی همچنین اعلام کرد که روز چهارشنبه در لندن، در ادامه گفتوگوهای صلح با مقامات آمریکایی و اروپایی شرکت خواهد کرد. این مذاکرات ادامه نشست قبلی در پاریس است که هدف آن بررسی راهکارهای پایان دادن به جنگ بیش از سهساله روسیه و اوکراین بود.
با وجود برگزاری آتشبس ۳۰ ساعته در ایام عید پاک که از سوی مسکو اعلام شد، هر دو طرف دیگری را به نقض آن متهم کردهاند. زلنسکی با اشاره به ادامه حملات روسیه، گفت: «ماهیت اقدامات اوکراین متقارن باقی خواهد ماند؛ آتشبس با آتشبس و حمله با دفاع پاسخ داده میشود.»
در این میان، آمریکا نیز هشدار داده در صورت عدم پیشرفت ملموس در روند صلح، ممکن است از ادامه حمایت خود از مذاکرات عقبنشینی کند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه نیز بر لزوم دستیابی به نتیجه در روزهای آینده تأکید کردهاند.
از سوی دیگر، کرملین خواستههایی را برای پایان جنگ مطرح کرده که شامل واگذاری مناطقی است که روسیه آنها را به خاک خود ضمیمه کرده و همچنین تعهد بیطرفی دائمی از سوی اوکراین. اما مقامات اوکراینی این شرایط را معادل تسلیم میدانند و میگویند این موضوع امنیت کشورشان را به خطر میاندازد.
با این حال، سیگنالهای اخیر نشان میدهد که دو طرف با فشارهای بینالمللی در حال بررسی مجدد مسیر گفتوگو و دیپلماسی هستند، هرچند فاصله میان خواستههای آنها هنوز زیاد است.
منبع: فرارو