چرا افراد افسرده میل شدید به کربوهیدرات دارند؟

چرا افراد مبتلا به افسردگی میل شدیدی به کربوهیدرات دارند؟
بر اساس یک مطالعه جدید، افراد مبتلا به افسردگی نسبت به سایرین الگوی غذایی متفاوتی دارند و تمایل بیشتری به مصرف کربوهیدراتها نشان میدهند. این یافته میتواند راه را برای درمانهای جدید این بیماری هموار کند.
افسردگی و ارتباط آن با میل به کربوهیدرات
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج میبرند. اگرچه انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد، اما به نظر میرسد که همه مبتلایان یک ویژگی مشترک دارند: تمایل زیاد به مصرف کربوهیدراتها.
محققان کلینیکهای دانشگاهی بن و توبینگن در مطالعهای جدید دریافتند که این میل ارتباط مستقیمی با شدت افسردگی دارد، بهویژه علائم اضطرابی. نیلز کرومر، روانپزشک و پژوهشگر این مطالعه، میگوید:
“پیشتر تصور میشد که میل به غذاهای پرکربوهیدرات ناشی از افزایش اشتها است، اما تحقیقات ما نشان داد که این ارتباط بیشتر به شدت علائم افسردگی و اضطراب برمیگردد.”
چرا افراد افسرده به کربوهیدرات علاقه دارند؟
کربوهیدراتها منبع سریع انرژی برای بدن هستند و تأمینکننده اصلی سوخت برای سلولهای مغزی محسوب میشوند. اما چرا افراد افسرده میل بیشتری به آنها دارند؟
۱. نقش عصب واگ و سیستم گوارش
کرومر توضیح میدهد که این تمایل ممکن است به مشکلات ارتباطی بین دستگاه گوارش و مغز از طریق عصب واگ مرتبط باشد. این عصب اطلاعات را از روده به مغز منتقل میکند و تغییر در عملکرد آن میتواند روی اشتها و انتخاب غذا تأثیر بگذارد.
۲. تغییرات در میکروبیوم روده
مطالعات مختلف نشان دادهاند که افراد مبتلا به افسردگی دچار تغییرات در ترکیب باکتریهای رودهای (میکروبیوم) هستند. این تغییرات ممکن است در بروز علائم افسردگی و افزایش میل به کربوهیدرات نقش داشته باشد.
۳. تأثیر غذاهای پروبیوتیک بر افسردگی
پژوهشها نشان دادهاند که مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند کفیر، کیمچی، کامبوچا، ماست، سرکه سیب، ترشی، زیتون، پنیر و نان خمیر ترش میتواند علائم افسردگی را بهبود بخشد.
آیا افراد افسرده باید مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند؟
به گفته کرومر، حذف کربوهیدرات از رژیم غذایی افراد افسرده، روش موفقی نیست. برخلاف تصور رایج، مصرف شیرینیجات باعث بروز افسردگی نمیشود، بلکه در دوران افسردگی، الگوهای غذایی تغییر میکنند.
بااینحال، رژیم غذایی نامتعادل میتواند علائم افسردگی را تشدید کند. هنوز مشخص نیست که آیا تغذیه ناسالم منجر به افسردگی میشود یا افسردگی باعث تغییر در تغذیه و در نتیجه، تغییر در میکروبیوم روده میشود.
توجه به تغذیه در درمان افسردگی
در آلمان، دستورالعملهای ملی درمان افسردگی تنها توصیه میکنند که بیماران رژیم غذایی متعادلی داشته باشند. اما محققان معتقدند که نقش تغذیه و سیستم گوارش نباید در درمان افسردگی نادیده گرفته شود.
منبع : دویچه وله