شوک تحقیقاتی: فقط ۰.۱ درصد افراد دیپفیک را تشخیص میدهند!

تحقیقات جدید: اکثر مردم توانایی تشخیص ویدیوهای دیپفیک را ندارند
مطالعات اخیر نشان میدهد بیشتر افراد بالغ قادر به تشخیص ویدیوهای دیپفیک از نمونههای واقعی نیستند و افراد مسن بیشترین آسیبپذیری را در برابر این محتواها دارند.
براساس پژوهش شرکت iProov در بریتانیا، تنها ۰.۱ درصد از شرکتکنندگان توانستند تفاوت بین ویدیوهای دیپفیک و واقعی را تشخیص دهند. در این تحقیق که روی ۲ هزار نفر در بریتانیا و آمریکا انجام شد، مشخص شد ۱۹۹۸ نفر از شرکتکنندگان نتوانستند ویدیوهای جعلی را تشخیص دهند.
سالمندان هدف اصلی محتوای دیپفیک
نتایج این مطالعه نشان داد که سالمندان بیش از سایر گروهها تحت تأثیر محتوای ساختهشده با هوش مصنوعی قرار میگیرند. حدود ۳۰ درصد از افراد ۵۵ تا ۶۴ ساله و ۳۹ درصد از افراد بالای ۶۵ سال حتی تاکنون نام دیپفیک را نشنیده بودند. درحالیکه افراد جوانتر به توانایی خود در شناسایی این ویدیوها اطمینان داشتند، نتایج نشان داد که آنها نیز در تشخیص محتوای جعلی با مشکل مواجهاند.
افزایش نگرانیها درباره کلاهبرداری با دیپفیک
این پژوهش تأیید کرد که تشخیص ویدیوهای دیپفیک بهمراتب سختتر از تصاویر جعلی است. شرکتکنندگان ۳۶ درصد کمتر احتمال داشتند ویدیوهای ساختهشده با هوش مصنوعی را تشخیص دهند که این مسئله نگرانیهای مربوط به سوءاستفادههای سایبری را افزایش داده است.
بررسیها نشان میدهد که شبکههای اجتماعی، ازجمله اینستاگرام و فیسبوک (۴۹ درصد) و تیکتاک (۴۷ درصد)، مهمترین بستر انتشار دیپفیک هستند. با توجه به پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی، مقابله با سوءاستفاده از این محتواها به یک چالش جدی تبدیل شده است.