تقویت همکاری‌های امنیتی چین با دوشنبه و آستانه در آسیای مرکزی

وزیر امور خارجه چین در دیدار با همتایان تاجیکی و قزاقستانی خود در شهر آلماتی بر گسترش همکاری‌های امنیتی پکن با دوشنبه و آستانه برای تضمین ثبات پایدار در آسیای مرکزی تأکید کرد.

به گزارش وزارت امور خارجه چین، وانگ یی در این دیدارها خواستار مقابله مشترک با تهدیدات خارجی، حمایت از چندجانبه‌گرایی واقعی، دفاع از نظم جهانی مبتنی بر قوانین بین‌المللی و مخالفت با یکجانبه‌گرایی شد. وی همچنین بر لزوم همکاری کشورها برای مقابله با فشارها و اقدامات قهری قدرت‌های ثالث تاکید کرد.

در گفت‌وگو با سراج‌الدین مهرالدین، وزیر خارجه تاجیکستان، وانگ بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در چارچوب طرح “کمربند و جاده”، گسترش مبادلات اقتصادی و پیشرفت در حوزه‌های اقتصاد دیجیتال، صنایع سبز و داروسازی تاکید کرد. او همچنین حمایت کامل چین از توسعه ملی تاجیکستان و عدم مداخله خارجی را مورد تاکید قرار داد.

در دیدار با مورات نورتلئوف، وزیر خارجه قزاقستان، وانگ روابط چین و قزاقستان را نمونه‌ای از شراکت راهبردی جامع دائمی دانست و به برنامه‌ریزی برای دو برابر کردن حجم تجارت دوجانبه، ارتقای زیرساخت‌های ارتباطی، گسترش همکاری‌های فناوری‌های نوین و تسریع پروژه‌های حمل‌ونقل فرامرزی اشاره کرد.

طرفین در این نشست‌ها توافق کردند همکاری‌های امنیتی برای مقابله با سه نیروی شر (تروریسم، افراط‌گرایی و جدایی‌طلبی) را تقویت کرده و برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، فناوری و دفاع از نظام تجارت آزاد در برابر حمایت‌گرایی تلاش کنند.

وزرای خارجه چین، تاجیکستان و قزاقستان همچنین بر موفقیت نشست‌های آتی «چین-آسیای مرکزی» و همکاری فعال در سازمان‌های چندجانبه بین‌المللی تاکید کردند و ساخت جامعه‌ای با سرنوشت مشترک برای آسیای مرکزی را هدف قرار دادند.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا