دهان و دندان

ایمپلنت چیست و انواع ایمپلنت دندان کدامند؟

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت یا همان کاشت دندان اغلب از مناسب‌ترین روش‌ درمانی برای دندان‌های از دست رفته است. ایمپلنت دندان امروزه با استفاده از ابزار و وسایل بدون جراحی انجام می شود. با آرسینه همراه باشید.

اگر دندانی دچار پوسیدگی شده باشد، تاج دندان و ریشه هر دو ازبین خواهند رفت. کاشت دندانی پیچ‌های ساخته‌شده از جنس تیتانیوم هستند و به‌عنوان ریشه مصنوعی دندان استفاده می‌شود. وقتی دندانپزشک ایمپلنت را داخل استخوان فک کار گذاشت، به‌ منظور حفظ و نگهداری پروتز و یا ساختارهای فوقانی سیستم ایمپلنت، اباتمنت را روی کاشت دندان قرار می‌دهد.افرادی که به‌ دلیل بیماری لثه یا جراحات وارده یک یا چند دندان خود را ازدست می‌دهند اغلب به این نوع از درمان‌های دندانپزشکی روی می‌آورند. دندانپزشک برای ارائه نوعی درمان مناسب، بسیاری از سیستم‌های ایمپلنتی مختلفی را پیشنهاد می‌دهد و تمام تلاش او این است که دندان جدید خیلی زود با استخوان‌های اطراف پیوند بخورد.

انواع ایمپلنت دندان

امروزه بیش‌ از 30 نوع مختلف کاشت دندانی وجود دارد که تحت عناوین ایمپلنت‌های استاندارد، معمول، مینی و میکرو شناخته شده‌اند. مینی ایمپلنت‌ها همانند ایمپلنت‌های معمول هستند با این تفاوت که اندازه آن‌ها کوچکتر است.ایمپلنت‌های مینی-میکرو در طرح‌های متنوع و بسیار کوچک و باریک ساخته شده‌اند. این نوع ایمپلنت‌ها موقت هستند و به‌گونه‌ای طراحی شدند که درصورت نیاز قابل برداشتن هستند.

برخی از انواع ایمپلنت عبارتند از:

ایمپلنت‌های جایگزین یک دندان

ایمپلنت‌های جایگزین چند دندان

ترکیبی از بریج‌های موقت و ثابت

ایمپلنت‌ اندوستیل

ایمپلنت ساب‌ پریوستیل

 

ایمپلنت

کاربردهای ایمپلنت دندان

محافظت با استخوان کافی

از آن جایی که کاشت های دندانی به استخوان فک جوش می‌خورند تا تکیه گاه دندان باشد، تراکم استخوان کافی و کیفیت آن یکی از مهم ترین الزامات موفقیت ایمپلنت دندانی است. کودکان اغلب برای کاشت دندانی واجد شرایط نیستند زیرا استخوان‌های آن‌ها به اندازه کافی رشد نکرده‌اند. گرافت استخوان یا مینی ایمپلنت گاهی اوقات برای بیمارانی که محافظت کافی از سوی استخوان ندارند در نظر گرفته می‌شوند.

 

سلامت کلی مناسب

از آن جایی که دندانپزشکی کاشت دندان نیاز به یک فرآیند جراحی دارد، مهم است که شما در سلامت کلی خوبی باشید. بیمارانی که سیگار می‌کشند، الکل مصرف می‌کنند یا مبتلا به دیابت هستند، معمولا میزان موفقیت کمتری در ایمپلنت‌های دندانی دارند، زیرا این مسائل می‌توانند سلامت دهان را کاهش داده و بر روند بهبودی ایمپلنت تاثیر بگذارند.

لثه‌های سالم

لثه‌های سالم برای محافظت از ایمپلنت‌های دندانی جدید لازم است زیرا با استخوان فک جوش می‌خورند. بیماران مستعد خطر بالای بیماری پریودنتال (جراحی لثه) اغلب نارسایی ایمپلنت دندان را تجربه می‌کنند.

تعهد به بهداشت دهان

کاشت دندان نیاز به بهداشت دهان و دندان عالی دارد. تعهد به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه، همراه با مراجعه دوره ای به دندانپزشک، بسیار مهم است. به یاد داشته باشید که این عادت‌های بهداشتی برای حفظ سلامت و قدرت دندان‌های طبیعی شما بسیار مهم است.

عدم کشیدن دندان‌ها روی هم

اگر در مبارزه با بروکسیسم یا دندان قروچه مشکل دارید، به دندانپزشک ایمپلنت دندان خود صحبت کنید. نشان داده شده است که این مسئله میزان موفقیت دندانپزشکی ایمپلنت را کاهش می‌دهد.

عوارض جانبی ایمپلنت دندان

همانند هر جراحی دیگر، خطرات احتمالی وجود دارد. در ایمپلنت‌های دندانی، این احتمال وجود دارد که به علت عفونت، مشکل بایت، ساییدن دندان‌ها به هم یا دندان قروچه، ایمپلنت با شکست مواجه شود. این مسئله ممکن است باعث بی حسی یا سوزن سوزن شدن شود، هر چند این مشکل ممکن است موقتی باشد تا زمانی که عصب بهبود یابد. اما این احتمال وجود دارد که عصب بهبود نیابد.

در صورت دریافت کاشت دندان در فک بالا، این احتمال وجود دارد که ایجاد حفره در فک، به سینوس‌های بالای دندان‌های بالایی برسد، که ممکن است منجر به عفونت شود. برای جلوگیری از این اتفاق، دندانپزشک قبل از عمل جراحی اشعه ایکس انجام می‌دهد تا بدانند که اعصاب یا سینوس‌های مجاور در کجا قرار دارند.

تبلیغات متنی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا