تغذیه

ترکیبات عسل طبیعی و رنگ عسل

ترکیبات عسل

ترکیبات عسل

ترکیبات عسل، این ماده غذایی با ارزش که شامل ۲۰۰ ماده مختلف است، باید بدانید که ترکیبات عسل بستگی به نوع تغذیه زنبور عسل است که از چه گلی یا گلهایی استفاده کرده متفاوت است. دراین مقاله سعی داریم بصورت جامع به ترکیبات عسل بپردازیم، با آرسینه همراه باشید.

عسل غذایی عجیب و فوق العاده پیچیده است که حدود ۸۱ درصد آن را قند ها تشکیل می دهند و آب تفریبا بین ۱۴ تا ۱۸ درصد به خود اختصاص داده است که ۳ درصد باقیمانده نیز شامل اسیدها ، پروتئین ها ، رنگدانه های گیاهی ، مواد معدنی ، ویتامین ها و مواد مختلف دیگر است

ترکیبات یک عسل معمولی

– فروکتوز ۳۸٫۲٪
– گلوکز ۳۱٪
– آب ۱۷٫۱٪
– مالتوز ۷٫۲٪ Maltose * کربوهیدرات‌ها Carbohydrates ۵٪–۴/۲
– ساکاروز ۵٫۱٪
– املاح معدنی، ویتامین، آنزیم ۷–۰/۵٪ Minerals – Vitamins – Enzymes

برای خرید عسل طبیعی و اطلاع از خواص های درمانی عسل به سایت آی هویج مراجعه کنید.

همچنین درصد آب موجود در عسل نیز بستگی به شرایط اقلیمی و میزان رطوبت منطقه قرار گیری کندو عسل است. حال با وجود شرایط آب و هوایی قرار گیری کندو عسل می تواند درصد آن نیز تا ۲۵ درصد به بالا برود.

درصد آب عسل با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه استقرار کندوها، می‌تواند تا حدود ۲۵ نیز بالا رود. به این ترتیب از لحظه شهد آوری تا تولید عسل، دو مرحله انجام می‌گیرد.

عسل‌های با وجود منابع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت نیز هستند،

عسل حاوی قندهای (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره).

عسل حاوی اسیدها، پروتئین‌ها، پیک مان‌ها، مواد معطر و خوشبوکننده.

عسل حاوی املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره).

عسل حاوی آنزیم‌ها (مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز).

عسل حاوی ویتامین‌ها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره می‌باشند.

رنگ عسل

رنگ عسل نیز بستگی به نوع تغذیه زنبور عسل از سفید روشن تا سیاه متفاوت است،

رنگ عسل اقاقیا،  سفید روشن مانند آب است

رنگ عسل افرا،  لیمویی رنگ

رنگ عسل اسپرس،  زرد طلایی

رنگ عسل انواع میوه‌ها،  زرد متمایل به قهوه‌ای

رنگ عسل شبدر سرخ،  زرد تمایل به قرمز

رنگ عسل زیرفون،  زرد متمایل به سبز

رنگ عسل گل قاصد،  زرد تیره

رنگ عسل نارون،  قهوه‌ای

رنگ عسل صنوبر و زبان گنجشک،  سبز تیره تا سیاه

نکته : برخی از عسل‌هایی که رنگشان تیره است، از لحاظ املاح معدنی غنی‌تر می‌باشند.

اقاقیا سفید
بهارنارنج زرد طلایی
جنگل‌های مازندران زرد مایل به سبز
آویشن عقیقی قرمز
جنگل‌های کاج اروپا قهوه‌ای

آرسینه

آرسینه
آرسینه جدیدترین و بروز ترین مطالب در حوزه های تغذیه, روانشناسی, پوست ومو, گردشگری, فرهنگی, سبک زندگی, تکنولوژی, تناسب اندام, رژیم غذایی, بیماری های نادر و.. آرسینه همواره سعی بر بهبود هر چه بهتر کیفیت محتوا خواهد بود.