دانستنیهای پزشکی

مضرات بتادین و شستشو زخم

مضرات بتادین

در اکثر خانه ها بتادین را به عنوان ضدعفونی کننده دارند و به محض وجود زخم آن را بروی زخم می ریزند و از مضرات بتادین بروی زخم آگاهی ندارند، در این مقاله سعی شده مضرات بتادین را بررسی کنیم با آرسینه همراه باشید.

چرا بتادین را روی زخم نباید ریخت

ترکیبات بتادین را در مقالات قبلی شرح دادیم که این محلول حاوی ید بوده که زمانی که بروی زخم می ریزد باعث ازبین رفتن بافت های تریم زخم خواهید شد و در نهایت زخم ها دیرتر بهبود پیدا می کنند. که البته جوشگاه اسکار  بیشتری نیز بروی زخم ایجاد شده باقی می ماند،  زخم که ایجاد شده را بشورید و تمیز نگه دارید و برای جلوگیری از عفونت اطراف آن را با بتادین ضد عفونی کنید و آن را باند گاز ببنید، تا از نفوذ آلودگی و عفونت جلوگیری کرده باشید. در صورت بروز زخم های عمیق در اولین فرصت به نزدیک ترین درمانگاه بروید.

زخم ایجاد شده را چطور شستشو دهیم؟

همانطور که گفتیم هرگز برای شستشو زخم از بتادین اسفتاده نکنید و از سرم برای شستشو زخم استفاده کنید،اگر سری به بیمارستان ها زه باشید یا رفته باشید دیده اید که از بتادین برای شستشوی زخم استفاده نمی کنند و آن را روی زخم نمیریزند بلکه تنها با سرم شستشو  این کار انجام می دهند.

برخی از افراد فکر می کنند که بتادین را داخل زخم بریزند باعث می شود میکروب های آن ازبین برود اما بتادین نه تنها که میکروب ها را ازبین می برد بلکه سلول های داخل زخم را نیز ازبین می برد و مانع ترمیم بافت ها شده و درمان زخم دیرتر انجام می شود و اگاه این کار که سلول های ترمیم را ازبین می برد فضای را برای رشد میکروب ها در شریط جدید ایجاد می کند.

اگر در خانه هستید و زخمی بروی پوست ایجاد شده سعی کنید آن را با سرم شستشو تمیز کنید و با باند گاز استریل زخم را پانسمان کنید تا از گزند هر گونه آلودگی و ایجاد عفونت جلوگیری کرده باشد، البته بتادین را نیز در نواحی اطراف زخم برای تمیز کردن آن استفاده کنید تا مراحل ضدعفونی را نیز اجرا کرده باشید.

 

واکسن کزاز برای کدام زخم ها استفاده می شود؟

طی سال های گذشته اکثر جمعیت جوان کشور این واکسن را تزریق کرده اند پس در نهایت برای رخم های پوستی نیازی نیست واکسن کزاز را بزنید. البته اگر قبلا وکسیناسیون شده باشید. توجه کنید که در صورتی که زخم له شده یا با خاک و مواد آلوده برخورده داشته و البته اینکه 10 سال یا 5 سال از آخرین وکسیناسیون گذشته باشد حتما ب پزشک مراجعه کنید و واکسن کزاز را تزریق کنید تا از خطرات احتمالی آن نیز جلوگیری کرده باشد.

تبلیغات متنی

نوشته های مشابه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا