تغذیه

عسل چیست؟ انواع عسل طبیعی و خواص آن

عسل چیست؟

عسل چیست؟ عسل را می توان بهترین ماده غذایی طبیعی عنوان کرد که بسیار غنی و انرژی زا است، عسل طبیعی سرشار خواص عالی برای بدن انسان است که در ادامه خواص عسل را شرح خواهیم داد. با آرسینه همراه باشید.

مهم‌ترین قند های موجود در عسل می توان به فروکتوز، گلوکز و ساکاروز اشاره کرد، هر 100 گرم عسل شامل 320 کالری انرژی است. عسل شامل 200 ماده غذایی با ارزش است البته باید بدانید که ترکیبات عسل بستگی به آن دارد که زنبور عسل از نوع گل های تغذیه کرده است.

حدود ۸۱ درصد عسل را قند ها تشکیل می دهند و آب تقریبا بین ۱۴ تا ۱۸ درصد است که ۳ درصد باقیمانده نیز شامل اسیدها ، پروتئین ها ، رنگدانه های گیاهی ، مواد معدنی ، ویتامین ها و مواد مختلف دیگر است.

خواص عسل طبیعی

عسل شامل خواص شگفت انگیز و بی شماری است در اینجا به برخی از خواص عسل اشاره می کنیم.

– عسل برای درمان زخم های دیابتی استفاده می شود.

– عسل باعث می شود که سلول های مرده پوست ازبین بروند که اینکار باعث نرمی پوست می شود.

– مصرف عسل با سیر خام باعث می شود که ویروس و عفونت های باکتریایی را ازبین ببرد.

– مصرف عسل باعث تقویت بینایی و تسکین گلو درد است.

– عسل انرژی زا است و از خستگی های مفرط جلوگیری می کند.

– عسل سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، ماده مغذی،ویتامین و آنتی اکسیدان های مورد نیاز را به بدن می رساند.

– با بهبود جریان خون رسانی در بدن مانع بیماری های قلبی و آسیب دیدن رگ و مویرگ ها می شود.

– عسل خاصیت ضد عفونی کننده و ضد باکتریایی را دارد.

– عسل اضطراب و استرس را کاهش می دهد و همانند یک مسکن عمل می کند

– آنزیم های طبیعی در عسل ، روند هضم غذا را بهبود می بخشد و مصرف ناشتا یک لیون آب ولرم با عسل و آبلیمو بدن را پاک سازی می کند.

مصرف بیش از حد عسل (مضرات عسل)

اما آیا می شود در مصرف عسل زیاده روی کرد و این ماده ارزشمند غذایی و طبیعی برای سلامت بدن مضر است؟ همان طور که گفتیم مصرف زیاد عسل نیز ضرر دارد برای مثال می توان گفت:

زمانی که عسل را جایگزین قند می کنیم در خوردن آن نیز زیادی روی می کنیم باید بدانید احتمال افزایش وزن در مصرف زیادی آن امکان پذیر است و یا ابتلا به دیابت نوع می شود همچنین باعث پوسیدگی دندان ها نیز  می شود. (البته عسل برای بیماران دیابت مفید اما مصرف زیاد آن احتمال مضر خواهد بود)، مقدار بسیار زیاد فروکتوز در عسل وجود دارد که یکی از عوامل شناخته شده در ایجاد گاز و نفخ است. و این امکان وجود دارد که مصرف زیادی عسل باعث ایجاد مشکلات گوارشی در بدن شود.

باید بدانید در هیچ یک از مواد غذایی نباید زیاد روی کرد هرچند این ماده غذایی ارگانیگ یا 100 درصد طبیعی باشد.

انواع عسل های رایج و طبیعی

عسل بستگی به نوع تغذیه ی که دارند تقسیم بندی می شوند که در اینجا برخی از انواع عسل رایج را اشاره کردیم که قاعدتا تعداد و نوع گل های که زنبور های تغذیه می کنند بیشتر است.

1- عسل طبیعی آویشن

2- عسل طبیعی کنار

3- عسل طبیعی مرکبات

4- عسل طبیعی یونجه

5- عسل طبیعی گشنیز

6- عسل طبیعی ریحان

7- عسل طبیعی بابونه

8- عسل طبیعی سیاه دانه

9- عسل طبیعی اسطوخدوس

10- عسل طبیعی گردان

11- عسل طبیعی جعفری

12- عسل طبیعی عسل زالزالک

13- عسل طبیعی آفتابگردان

14- عسل طبیعی گندم‌سیاه

تبلیغات متنی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا